La dona de la ciència-ficció

Ursula K. Le Guin va ser una escriptora dels Estats Units considerada una de les mestres del gènere de la ciència-ficció comparable a Isaac Asimov o Arthur C. Clarke.

Va ser una prolífica i talentosa autora i també una feminista convençuda, va crear mons fantàstics en els que els protagonistes femenins posseïen una forta voluntat nascuda d’elles mateixes. Evitava els arquetípics herois de ciència-ficció, homes musculosos, dones complaents i tecnologia exagerada que causava i solucionava els problemes del món. Le Guin era coneguda per explicar hàbilment una història que contenia moltes capes de significats sota un exterior tranquil.

Amant de la naturalesa i persona increïblement sàvia, gran part del seu interès científic provenia de l’ambient intel·lectual en el que va créixer: el seu pare era antropòleg i la seva mare psicòloga i escriptora.

La comprensió de l’antropologia i de les diverses cultures va influir en l’escriptora qui permetia als lectors seguir els viatges físics i emocionals dels seus protagonistes mentre s’enfrontaven a cultures amb regles i sistemes radicalment diferents als seus.

En llibres com Terramar o La mà esquerra de la foscor, va crear el que Nancy Jesser al Feminist Writers va anomenar «una antropologia del futur, que imagina sistemes i conflictes culturals complets».

Font: elpais.com

Si vols llegir algunes de les frases d’aquesta escriptora pots consultar la pestanya LA FRASE d’aquest blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*