Lectures 2018

LA NOVEL·LA  DE FEBRER DE 2018

La propera tertúlia de març versarà sobre la novel·la El pont dels jueus de Martí Gironell.

pont dels

SINOPSI

El mestre d’obres Prim Llombard rep l’encàrrec del comte de Besalú de construir un pont fortificat. Malgrat que els habitants de la vila veuen aquesta obra com a providencial, el constructor aviat sofreix els obstacles d’una intriga per afavorir que un altre senyor s’apoderi del comtat. Els conspiradors fan servir tots els seus poders a l’abast, naturals i sobrenaturals, per aconseguir el seu objectiu. Confinada al call, la comunitat jueva passa a ser un suport indefugible en l’intent d’aturar aquest atac.

L’AUTOR

Martí_Gironell
Font: NacióDigital

Martí Gironell i Gamero (Besalú,1971). Escriptor i periodista. Llicenciat en Filologia Anglesa i en Periodisme, ha treballat a Ràdio Besalú, Ràdio Olot, Catalunya Ràdio i TV3.
Col·labora habitualment en mitjans de comunicació com
El Punt Avui, El Món, El Mundo, Nació Digital i a la revista Sàpiens.
Entre els seus llibres publicats destaquen El pont dels jueus (2007), que ha estat traduït a diversos idiomes; La venjança del bandoler, que va guanyar el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica el 2008; L’arqueòleg (2010); L’últim abat (2012), i El primer heroi( 2014), que també han estat traduïts a diverses llengües. El 2015 va publicar Strappo, la novel·la de l’espoli del romànic català, i el conte infantil El nen dibuixat.

Aquest any 2018 ha estat guardonat amb el 38è Premi Ramon Llull amb la novel·la La força d’un destí, que està dedicada a l’emprenedor Ceferino Carrión i que després esdevindria, als Estats Units, Jean Leon.

−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−

LA NOVEL·LA  DE GENER DE 2018

La propera tertúlia de febrer versarà sobre la novel·la Les terres promeses de Joan Barril

portada

Les terres promeses és una reivindicació del dret a canviar. Una novel·la moral i humanista que ens recorda que les veritables terres promeses només es troben en el territori íntim dels valors i de la història personal de cadascú.

SINOPSI

El protagonista de Les terres promeses és en Robert Miranda, un personatge que es guanya la vida blanquejant diners a les illes Caiman. En la seva ruta queda atrapat una nit a l’aeroport de Cayo Tendido en una petita illa de l’arxipèlag cubà, per l’amenaça d’un huracà. Entre la gent que es troba en les mateixes circumstàncies hi ha la Lucía, una dona gran cubana que es posa a explicar la història que va succeir en aquell mateix indret l’última setmana de 1958, pocs dies abans de la revolució. El protagonista de la novel·la és un hipotètic germà petit de Fidel Castro, que és un broker de Wall Street. En Fidel li encomana que aconsegueixi capital perquè quan triomfi la revolució el Banc Nacional de Cuba no es quedi sense fons i li promet el ministeri d’economia del país.

L’AUTOR

110505PT ENTREVISTA PERIODISTA JOAN BARRIL PER CRIATURES DIARI ARA FOTO PERE TORDERA BARCELONA 05 05 2011

Joan Barril va publicar diferents novel·les com ara «Un submarí a les estovalles», «Condició de pare» i «Parada obligatòria» aquesta última guardonada amb el Premi Ramon Llull el 1998. L’any 2012 publicava «El caçador d’ ombres»

Va col·laborar en programes de ràdio, televisió i diaris.

Fou el fundador i editor de l’editorial Barril & Barral.

El desembre de 2014 moria a causa d’ una pneumònia.

L’any següent es va publicar la seva novel·la pòstuma «La dona immòbil»

Sant Cugat Sesgarrigues