Lectures 2024

La NOVEL·LA de GENER de 2024

Per començar l’any, els i les membres del Club de Lectura Lletres de Colors llegiran la novel·la El mag de l’escriptor irlandès Colm Tóibín.

SINOPSI

Any 1933. Thomas Mann i la seva dona abandonen Alemanya anticipant l’horror del nazisme. Ell és l’escriptor més famós del seu temps, però quins secrets oculta la seva ànima turmentada? El Mag explica la història d’un home imperfecte i ambivalent. L’home que amb l’esclat de la Primera Guerra Mundial va situar-se al costat fosc de la història. El pare de sis fills que va amagar la seva homosexualitat. L’escriptor reconegut amb el Premi Nobel que va desertar la pàtria que l’havia inspirat per a no tornar-hi mai. Amb el preciosisme literari que el caracteritza, Colm Tóibín s’endinsa en la vida íntima de Thomas Mann i desplega la història trepidant i devastadora del segle XX.

L’AUTOR

Font: Peter Bevan

Colm Tóibín (Enniscorthy, 1955) és escriptor, periodista i professor de Literatura comparada a la Universitat de Columbia. Va viure a Barcelona entre els anys 1975 i 1978, experiència de la qual van sorgir Homenatge a Barcelona (Columna, 2003) i El sur (Emecé, 2003). El seu retorn a Irlanda, l’any 1978, marca l’inici de la seva carrera periodística, que compaginà amb l’escriptura de viatges. Actualment escriu per a The New York Review of Books i la London Review of Books, entre altres publicacions. L’obra de Tóibín, considerat una de les figures literàries actuals més importants d’Irlanda, comprèn tant novel·la com assaig i teatre, i ha estat traduïda a més de trenta idiomes. Entre els seus títols principals, en destaquen Brooklyn (Amsterdam Llibres, 2010, Lumen, 2010), El faro de Blackwater (Edhasa, 2002), Nuevas maneras de matar a tu madre (Lumen, 2013) i El testament de Maria (Amsterdam Llibres, 2014 / Lumen, 2014) o Nora Webster (Lumen i Amsterdam, 2016). Els seus darrers llibres són el recull de poemes Vinegar Hill (Carncanet Press, 2022) i El mag (Amsterdam i Lumen, 2022), amb el qual ha guanyat el premi Rathbones Folio de literatura.

Sant Cugat Sesgarrigues