Revistes

El GENER……

És temps de neu…

CAM00977

La revista Vèrtex va ser fundada l’any 1966 per Francesc Martínez Massó, president de la llavors anomenada Federación Catalana de Montañismo. Es va començar a publicar en castellà i va anar introduint alguna pàgina en català fins que l’any 1970 es va editar completament en aquesta llengua. Esdevenia així la primera revista d’una federació esportiva escrita totalment en català durant l’etapa final del franquisme.

El primer número de Vèrtex, publicat el primer trimestre de l’any 1966, constava de 26 pàgines en blanc i negre i la periodicitat de la publicació era trimestral. L’any 1997 Vèrtex va viure una renovació a fons de disseny i de continguts. No fou fins l’any 2001 que es va publicar en color en la seva totalitat i el 2004, any en què es va arribar per primera vegada a la xifra de 20.000 exemplars en una sola tirada, la revista passà a ser bimestral.

L’objectiu de Vèrtex no és altre que oferir una informació pràctica, de qualitat i rigor per al col·lectiu de federats i federades –i per extensió a tot el públic interessat en l’excursionisme i la muntanya– i facilitar-los un espai d’informació i comunicació.

Les pàgines de Vèrtex han reflectit al llarg de més de 45 anys les diferents sensibilitats i experiències que ha viscut el moviment excursionista català, a més d’infinitat d’esdeveniments i activitats excursionistes. Des de les ressenyes d’excursions o escalades més pròximes a casa nostra fins a les grans gestes d’alpinistes catalans a muntanyes d’arreu del món.

Font: www.feec.cat 

Sant Cugat Sesgarrigues