24 D’OCTUBRE, DIA DE LA BIBLIOTECA

El 24 d’octubre és el Dia de la Biblioteca que es celebra des de 1997, ja fa vint anys, impulsat per l’Associació Espanyola d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil, amb la col·laboració del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

La proposta d’aquesta commemoració va sorgir en record de l’incendi de la Biblioteca de Sarajevo el 1992 durant el conflicte dels Balcans, per traslladar a l’opinió pública la importància de la biblioteca com a lloc de trobada dels lectors de totes les edats amb la cultura, la importància dels llibres per a la memòria col·lectiva i com un instrument de millora de la formació i la convivència humana.

Amb la celebració d’aquest dia es vol conscienciar a la nostra societat de la importància de la lectura, especialment entre els nens i joves, i agrair i potenciar l’extraordinària tasca dels professionals de les biblioteques, difonent l’existència d’un servei públic de proximitat i inclusiu que contribueix eficaçment a facilitar una via d’accés al coneixement a tots els ciutadans. Es busca, per tant, destacar el paper de la biblioteca com un espai públic de coneixement, lliure i gratuït, que es fa encara més necessari dins el nou entorn digital, a més de treballar i contribuir a reduir les desigualtats socials.

cartel-DiaBiblioteca-2017.jpg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*