“Només quan es perd tot som lliures per actuar”.

Aquesta setmana a la secció LA FRASE, trobareu un recull de l’escriptor Chuck Palahniuk

wikipedia

 

Chuck Palahniuk és un escriptor americà. Va estudiar periodisme a la Universitat d’Oregón i és considerat com un dels grans escriptors de la Generació X, gràcies a títols com El Club de la Lluita o Asfixia.
Palahniuk va treballar com a mecànic de camions, activitat que va compagina amb l’escriptura i el periodisme amateur fins que l’èxit li va arribar amb la tercera novel·la, però segona publicada El Club de a Lluita, la qual va ser portava al cine pe David Fincher el 1999. Aquell mateix any va publicar dues supervendes més: Monstres invisibles i Supervivent.
Els darrers anys, Palahniuk ha continuat publicant tan novel·les com contes o assaig, tornant al periodisme de manera ocasional.

L’estil literari Palahniuk es defineix per la seva voluntat transgressora amb tocs satírics i de terror. En moltes ocasions utilitza el curs basat en començar la novel·la amb un personatge que ha arribat a una determinada circumstància degut a una sèrie de successos que relata a continuació.
El vocabulari és contingut i les frases curtes imiten l’estil oral. Una de les característiques principals de Palahniuk és la utilització de frases que es repeteixen en varies ocasions al llarg de la novel·la, com si es tractés de tornades. El seu humor cínic, irònic i negre, barrejat amb esdeveniments agosarats poden aconseguir que el lector se senti incòmode per la cruesa del que està explicant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*