“Amb el present contruïm el demà”

Sovint, formar part de la història és fer grans coses, però també és amb els petits passos que es poden aconseguir fites importants.

Avui, volem ressaltar el llegat que deixà Montserrat Minobis i Puntonet  (Figueres,  1942 – Barcelona,  2019). Empordanesa, comunicadora, periodista, feminista, escriptora, activista.

Va estudiar filosofia i lletres i periodisme. El 1961 començà a treballar a Ràdio Popular de Figueres. El 1974 s’incorporà a Ràdio Espanya a Barcelona, on presentà el primer informatiu en català de la cadena. L’any 1976 entrà a Ràdio 4, on desenvolupà una llarga trajectòria professional en programes informatius i culturals. També treballà per a Televisió Espanyola a Catalunya. Del 1994 al 2002 fou presidenta de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Formà part de la comissió organitzadora de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona (1976) i del Congrés de Cultura Catalana. Tingué una trajectòria intermitent de militància política, primer a Unió Democràtica de Catalunya (1970-77), i posteriorment formà part del grup fundador de Nacionalistes d’Esquerra (1980). Formà part de la candidatura d’Iniciativa per Catalunya per Barcelona a les eleccions municipals del 1995.

Col·laborà també en la premsa escrita: AvuiHoja del LunesOriflama i Serra d’Or, entre d’altres, i fou professora associada de la Facultat d’Audiovisuals de la Universitat Pompeu Fabra. El 1987 rebé el premi Ciutat de Barcelona, i el 1996, la Creu de Sant Jordi. Del 2001 al 2004 fou degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i els anys 2004-05 directora de Catalunya Ràdio. El setembre del 2010 impulsà l’agència de notícies La Independent, amb el propòsit de centrar-se especialment en les notícies relacionades amb la igualtat de gènere.

En motiu de preservar el llegat que ha deixat la Montserrat, un grup d’amics i familiars ha construït una web amb el recull de la seva aportació al llarg de tants anys de treball. Si voleu saber més coses d’aquesta dona, treballadora i lluitadora, podeu consultar el següent enllaç:

https://www.monografies.cat/montserrat-minobis-i-puntonet

Font: cat.elpais.com

La Sala de Lectura Antoni Margarit ha col·laborat en aquest reconeixement aportant la reproducció d’una sèrie d’articles que Montserrat Minobis va publicar a la revista Serra d’Or.

Un pensament a ““Amb el present contruïm el demà””

  1. Nomes existeixen dos dies a l’any en els que no es pot fer res. Un es diu ahir i l’altre dema. Per tant, avui es el dia ideal per estimar, creixer, fer i principalment viure! Un aplaudiment per el que camina descalc. Pel que riu sense raons. Pel que mira amb la vista cansada. Pel que sana amb el seu dolor. Pel que estima sense condicions. Un aplaudiment per el que viu, malgrat tot!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*