Recitals i lectures en veu alta

20 de gener de 2024

RECITAL DE POESIA DEL PENEDÈS

A principis d’any es va organitzar, al veí poble de Sant Sebastià dels Gorgs, un recital de Poesia del Penedès. L’acte va tenir lloc a l’Església del Monestir romànic i va ser idea de la Societat Cultural els Gorgs amb col·laboració de l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès, el Col·lectiu Mir Geribert i la Sala de Lectura Antoni Margarit.

Va obrir l’acte la Judit, representant de la Societat Cultural Els Gorgs, i els encarregats de dirigir i presentar els diversos blocs de lectures van ser el Miquel Cartró i la Rosa Escala.

El recital va comptar amb una desena de voluntariat lector que llegí poemes escollits amb temàtica penedesenca de Mn. Antoni Margarit, Antoni Massanell, Antoni Miret, Asunción Font, Pare Maties Boada, Pilar Valero, Rita Lleó de Puig i de Miquel Cartró.

Per acabar l’acte, els assistents van poder gaudir d’un refrigeri al claustre del mateix Monestir.

Agraïm la proposta de col·laboració i la bona organització de l’esdeveniment a la Societat Cultural els Gorgs.


15 de desembre de 2023

LECTURA EN VEU ALTA DE POEMES PENEDESENCS

Com a darrer acte de l’any, a les portes de Nadal, la Sala de Lectura Antoni Margarit va organitzar una lectura en veu alta de Poemes Penedesencs. En total es van escollir 17 poemes d’autors de la comarca com Antoni Massanell, Pilar Valero, Jordi Llavina, Isabel Torrents, Pau Vendrell, Maria Canals i Miquel Cartró, i dels autors locals Antoni Miret, P. Maties Boada, Emma Muriel i Mn. Antoni Margarit.

La lectura va anar a càrrec de voluntaris i voluntàries de varies edats qui també llegia una breu biografia de cada autor. Va ser un èxit de participació amb una quarantena d’assistents.

La majoria de poemes es troben en documents que formen part de la col·lecció de la Sala de Lectura Antoni Margarit. Tots estan disponibles per al préstec excepte els d’edició local que no es presten però es poden consultar a sala.

Moltes gràcies a tots els lectors i lectores!


24 de novembre de 2023

RECITAL: “L’ARBRE DE L’ALLIBERAMENT”

L’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues va organitzar diversos actes emmarcats en la commemoració del 25N Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere. D’entre tots, a la Sala de Lectura hi va tenir lloc el recital titulat L’arbre de l’alliberament. A càrrec de la Sílvia Amigó Cuscó posant veu a les poesies i de l’Anna Peret Quintana amb l’acordió com acompanyament musical, es va poder escoltar el pensament de moltes dones poetesses que al llarg de la història han format part de la lluita pel drets de les dones com Maria-Mercè Marçal o May Sarton entre altres.

La presentació de l’acte va ser a càrrec de la Rosa Escala, vicepresidenta de l’entitat, i la lectura del manifest va ser llegit per la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues Neus de la Cruz Martí. Van assistir a l’acte una cinquantena de persones.

Moltes gràcies a tothom.


27 de juliol de 2023

ERÒTICA. RECITAL DE POESIA

Emmarcat dins els actes de la Festa Major 2023 de Sant Cugat Sesgarrigues, la Sala de Lectura va organitzar un recital de poesia centrat en els poemaris de literatura eròtica de Miquel Cartró Boada, veí de Sant Sebastià dels Gorgs vinculat al municipi.

En Miquel va aportar la participació del músic Xavi Díaz, de la rapsoda Vanesa Rafecas Figueras i del també rapsode i actor Jaume Montané Varias.

L’acte es va celebrar al Pati de l’1 d’Octubre del Centre Cívic de Sant Cugat Sesgarrigues i es va dividir en varis blocs de poesies. La presentació va anar a càrrec de la presidenta de l’entitat Carme Mulet, i a continuació, Rosa Escala va presentar el Miquel Cartró per amistat i per vinculació familiar amb Sant Cugat. A la mitja part, qui ho va voler, va poder gaudir d’una copa de cava de l’empresa local Emendis. La participació ve ser d’una setantena de persones.

Els 34 poemes escollits formen part dels poemaris Amb la marina als ulls, Festí i La pell sobre el setí. Tots tres estan disponibles per al préstec a la Sala de Lectura Antoni Margarit.

S’agraeix el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues, Caves Emendis i la Comissió de Festes.


16 de desembre de 2022

LECTURA EN VEU ALTA: CANÇÓ DE NADAL DE CHARLES DICKENS

El 16 de desembre de 2022 es va organitzar una lectura en veu alta. EL text escollit fou el conte Cançó de Nadal de Charles Dickens.

La presidenta Carme Mulet va ser l’encarregada d’obrir l’acte per, a continuació, començar la lectura acompanyada d’imatges. La lectura va anar a càrrec de voluntaris i voluntàries de totes les edats els quals van llegir un fragment de l’obra. Malgrat que no es va poder dur a terme la totalitat del conte degut a la llargada del text, l’acte va ser una important font d’experiència d’una activitat conjunta.

Van col·laborar també altres entitats com l‘Escola Les Vinyes i el Casal Municipal de la Gent Gran de Sant Cugat Sesgarrigues, aquests van realitzar, de forma manual, un petit regal que els assistents i participants es van poder endur com a record de l’acte.

Moltes gràcies a tots i totes els qui ho van fer possible.


18 de juliol de 2019

UN COR D’ESTIU. RECITAL DE POESIA I MÚSICA

Disseny: M. Àngels Pinyol

Aquest estiu es va voler realitzar un acte emotiu i proper per celebrar la Festa Major de Sant Cugat. Amb aquesta intenció, es va proposar a dues veïnes vinculades al món de la poesia i la música de realitzar un acte dedicat a aquestes dues variants artístiques: la Sílvia Amigó Cuscó posant la veu, i l’Anna Peret Quintana amb l’acordió. Elles varen acceptar i van realitzar tot el muntatge de l’actuació.

Així, poemes d’escriptores i escriptora catalans van ser exaltats amb el so d’un instrument tan tradicional i versàtil com és l’acordió.

L’activitat es va realitzar a l’exterior, al pati del Centre Cívic i va tenir un enorme èxit de participació.


19 d’abril de 2018

Recital de poesia i debat. Dones, política i societat, com ho fem?

Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Cugat, a la Sala de Lectura Antoni Margarit va poder-hi tenir lloc aquesta activitat dedicada a fer un repàs i anàlisis de la situació de les dones dins la política i, per extensió, la societat actual.

L’acte fou dirigit per Mireia Chalamanch, directora escènica i actriu, llicenciada en art dramàtic, acompanyada d’Anna Boix i va tenir un gran èxit de participació amb uns debats amens i propers després d’escoltar els poemes seleccionats.


22 de desembre de 2016

100 anys Els Pastorets de Folch i Torres

Teatre llegit a càrrec d’estudiants de 3er d’ESO

cartell-pastorets

El passat 22 de desembre a les 7 de la tarda, va tenir lloc a la Sala de Lectura Antoni Margarit el darrer acte cultural de l’any.

Arrel de la celebració del centenari de l’obra de teatre Els Pastorets escrita per Josep Maria Folch i Torres, l’entitat s’ha volgut sumar en el reconeixement a aquest escriptor català organitzant una sessió de teatre llegit de l’obra a commemorar.

Així doncs, a les set de la tarda, la presidenta de l’entitat M.Àngels Tenas va realitzar la presentació de l’acte amb un resum del que contindria la vetllada.

dsc_0009
Presentació de l’acte

Seguidament, la Rosa i la Carme van posar veu a la biografia de Josep M. Folch i Torres. Un petit tast del que va ser la seva vida acompanyada d’una projecció ens van introduir en l’entorn de la creació de l’obra Els Pastorets.

en-patufet
Setmanari En Patufet

A continuació, el Joan va mostrar els llibres de l’autor que es poden trobar a la Sala de Lectura.

dsc_0013
Mostra de llibres

El moment més esperat i entranyable va venir quan els tres joves estudiants, el Roger, el Pol i el Jordi, van llegir i representar cinc fragments de l’obra Els Pastorets de Folch i Torres que també van tenir l’encert d’acompanyar amb imatges de quan ells, junt amb altres nens i nenes de l’escola de Sant Cugat, i organitzat per l’AMPA, van representar l’any 2012 aquesta mateixa obra. La música de nadales va ser una perfecta manera de finalitzar cada fragment. Amb moltes ganes, els actors van encomanar l’entusiasme al públic fent que gaudíssim tots plegats d’una bona introducció a les festes nadalenques.

dsc_0039
Lectura d’ Els Pastorets
dsc_0031
Moment de la representació

Quan s’acabà la representació, la M. Àngels va fer entrega d’uns diplomes als tres nois que tan gustosament havien participat en aquest acte.

dsc_0044
Entrega dels diplomes
dsc_0049
Els joves actors

I, com no podia ser d’una altra manera, ens vàrem desitjar bones festes mentre degustàvem coca, torrons i cava.

dsc_0066
Dolça tradició

Moltes gràcies a tots els assistents, socis, veïns i amics.

Sant Cugat Sesgarrigues